Türk Endodonti Derneği 13. Uluslararası Bilimsel Kongresi gerçekleştirildi.

Türk Endodonti Derneği’nin 13. Uluslararası Bilimsel Kongresi 26-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Kapadokya Perissia Otel’de gerçekleştirildi. Yurt çapında meslektaşlarımızın yoğun ilgisini çeken kongremizde toplam 334 katılımcı yer aldı. Bunun yanısıra 13 firma da katılımcı olarak yer alarak kongreye destek oldu.

Yurtdışından 6, yurtiçinden 5 davetli konuşmacının yanısıra kongremize meslektaşlarımız çok sayıda poster ve sözlü sunum ile katkıda bulundular.

Kongrenin açılışı ve saygı duruşunu takiben, program Pennsylvania Üniversitesi’nden Prof. Dr. Füsun Özer, Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Diljin Keçeci ve Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Meltem Çolak Topçu’nun konuşmalarıyla devam etti. Bunun yanısıra, Güney Akademi ve Kerr firmalarını desteğiyle Okan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Baybora Kayahan ve Trakya Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Şirin Güner tarafından kurslar gerçekleştirildi.

27 Mayıs Cuma günü kongre, Regensburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gottfried Schmalz, Ghent Üniversitesinden Prof. Dr. Roeland de Moor, Saint Joseph Üniversitesinden Prof. Dr. Mohammad Hammo,Thessaloniki Aristotle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Theodoros Lambrianidis, Aix-Marseille Üniversitesi’den Prof. Dr. Imad About tarafından verilen konferansların yanısıra, kısa konferanslar, sözlü sunumlar, Saint Joseph Üniversitesinden Prof. Dr. Mohammad Hammo tarafından verilen Micro Mega Tek Eğe ile Kanal Tedavisi One Shape Kursu’nu içeren yoğun bir program ile devam etti.

Kongrenin son gününde yine kısa konferans ve sözlü bildirilerin yanısıra, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kerem Engin Akpınar, Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meriç Karapınar-Kazandağ ve Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Funda Kont Çobankara konferanslarıyla kongremize katkıda bulundular. Konuşmaları takiben kongrenin kapanışında geleneksel poster ve Prof. Dr. Gündüz Bayırlı ödüllerinin takdimine geçildi. Her yıl adına geleneksel ödül verilen değerli hocamız Prof. Dr. Gündüz Bayırlı’nın kendisi tarafından sunulan ödülün sahibi bu yıl Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Dr. Gözde Kandemir Demirci ve Prof.Dr. Mehmet Kemal Çalışkan’ın yazarlığını yaptığı “A Prospective Randomized Comparative Study of Cold Lateral Condensation Versus Core/Gutta-percha in Teeth with Periapical Lesions” isimli araştırma oldu.

Kongre kapanışının ardından aynı gün öğleden sonra Türk Endodonti Derneği Genel Kurulu gerçekleştirilerek yeni yönetim kurulu belirlendi.

Türk Endodonti Derneği adına, kongreye katılan, konuşmaları ve sunumlarıyla destek veren tüm meslektaşlarımızın yanısıra tüm firmalarımıza teşekkür ediyor; derneğimizin önümüzdeki yıllardaki organizasyonlarında tekrar görüşmeyi ümit ediyoruz.